Zo Heb Je Op Je Veertigste Een Miljoen Op Zak

Published Sep 21, 21
4 min read

Fire Beweging Podcast

Het budget van mijn eerste week blaas ik er bijna volledig doorheen in de wazige uren tussen oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Om dit te compenseren breng ik de rest van de week op werk of thuis door. Ik geef niet veel uit, maar ik doe ook niet echt veel. De tijd gaat erg langzaam als je niks te doen hebt.

Op je 40ste op pensioen? Volgens de FIRE-beweging kan het! - Metro KrantFinancieel onafhankelijk in Nederland alles over de FIRE-beweging " data-src="https://i2.wp.com/naarfinancielevrijheid.nl/wp-content/uploads/2019/12/Kiezen-voor-FIRE-is-een-levenbepalende-beslissing.jpg?fit=698%2C396&ssl=1">Geheimzinnige FIRE-beweging: 'Ik ga half miljoen verdienen' Video Telegraaf.nl
Als we minder kopen en minder toegeven aan directe verlangens, kunnen we meer sparen en de dagelijkse sleur doorbreken, stond er in veel blogs die ik las. Sommige mensen combineren de FIRE-techniek met milieubewustzijn en beargumenteren dat als je minder spullen koopt, je tegelijkertijd de planeet en je portemonnee aan het redden bent.

Fire Beweging Aanmelden

Ik beschouw mezelf dan ook als een hedendaags Henry David Thoreau-achtig type, aangezien ik zeer bewust leef in de wildernis (aan de rand van de stad), de helft van mijn salaris spaar en spaarzaam van bonen en pitabrood leef, tot ik een klein fortuin heb vergaard en met vroegpensioen kan gaan.“Als je het eens bent met het fundamentele idee dat geld uitgeven op de lange termijn niet voor geluk zal zorgen, dan gaat de rest een stuk makkelijker,” zegt Barney Whiter, die verantwoordelijk is voor The Escape Artist, een blog over FIRE.Hoewel hij een anti-consumentistische houding heeft, zegt Barney dat zijn spaarzaamheid voornamelijk uit zijn jeugdervaringen voortkomt.

Hoe snel hun comfortabele leven omsloeg en ze iedere stuiver moesten omkeren maakte een grote indruk op Barney, en hij heeft daarom zijn hele volwassen leven erg zuinig geleefd. Nu, op zijn 48e, is hij al vijf jaar financieel onafhankelijk – wat betekent dat hij nooit meer hoeft te werken.

Fire Beweging Lid Worden

Hij stelt me gerust: “Toen ik net begon met sparen, voelde ik me precies zoals jij je nu voelt – alsof je onderaan Mount Everest staat en omhoog kijkt. Maar de truc is om niet overweldigd te raken en vast te houden aan het idee dat iedere stap je een stukje dichter bij je doel brengt.”Doordeweeks probeer ik te wennen aan mijn nieuwe routine: ik pak de bus van en naar werk (3,50 euro) – soms loop ik terug en bespaar ik de helft – en eet in de pauze een broodje van de supermarkt (ook 3,50 euro).

Ik geef wekelijks zo’n 25 tot 35 euro uit aan boodschappen voor het avondeten, en die kosten deel ik met mijn vriendin. Dankzij deze routine houd ik ongeveer de helft van mijn dagbudget over voor andere dingen – niet enorm inspirerend, maar een prima fundament voor mijn gierige imperium. Maar het duurt niet lang voordat het romantische beeld van soberheid dat ik in mijn hoofd heb begint af te brokkelen.

Youtube Fire Beweging

Het ging over een politicus, die iedere werkdag van zijn leven exact hetzelfde broodje at. Toen ik dat voor het eerst las, verwonderde ik me over zijn banaliteit en de vreemde toewijding aan zulk meelijwekkend gedrag. Nu is het mijn eigen leven. Mijn spaarzaamheid begint niet alleen mijn dieet te beïnvloeden, maar ook mijn relaties.

Ik scoor ook geen punten bij m’n vriendin, omdat ik helemaal niet meer met haar uit eten ga, in tegenstelling tot de een of twee keer per week dat we dat voorheen deden - Wat zijn goede tips en technieken om financieel onafhankelijk te worden. Ze begint te merken dat zij zelf meer is gaan uitgeven, om te compenseren voor mijn nieuwe levenswijze.

Fire - Financial Independence Retire Early In Vier Fases

Na de zoveelste gratis kunsttentoonstelling ben je het zat. Eén zaterdag probeerden we gratis pintje te scoren met apps van lokale cafés, omdat je in ruil voor je registratie een gratis drankje krijgt, maar alle plekken die zo’n service aanbieden bleken best kut te zijn. Het is bevredigend om geld te besparen, maar als je op iedere keuze in je leven een financiële kosten/baten-analyse moet loslaten, is de lol er snel af.

Financieel onafhankelijk in Nederland   alles over de FIRE-beweging [2021]Geld binnenharken en vroeg met pensioen: alles over 'FIRE' in Nederland - Real Estate Masterclass


Huw geeft toe dat hij te extreem was in zijn zuinigheid: “Ik ging te ver en maakte mijn leven minder waardevol.” Hij wilde zo graag genoeg geld sparen en ontslag nemen van zijn saaie salesbaan, dat hij alles op alles zette om dat sneller te kunnen doen. Uiteindelijk vond hij wel een balans tussen geld sparen en van het leven genieten.

Hoe Kan Je Financieel Onafhankelijk Worden - Stappenplan

“Als ik een bijzonder weekendje weg kan hebben, waar ik later met plezier op terugkijk, dan zou ik geen moeite hebben om daar mijn geld aan uit te geven,” zegt hij. In de eerste maand dat ik het FIRE-budget uitprobeerde, spaarde ik bijna 1200 euro, iets meer dan de helft van mijn maandsalaris.

Hoewel het goed voelde om zoveel geld over te houden, voelde het ook onmogelijk om zoveel van mijn inkomen te blijven sparen. Barney zegt dat dat onvermijdelijk is met mijn huidige salaris: hoe meer je immers verdient, hoe makkelijker het wordt om een groter deel van je geld te sparen. Er zijn steeds meer manieren om online geld te kunnen verdienen om zo extra inkomsten te genereren.

More from Geld, Bedrijfs

Navigation

Home

Latest Posts

Gratis Online Boekhouden Voor Zzp'ers

Published Jul 03, 22
10 min read

Zo Heb Je Op Je Veertigste Een Miljoen Op Zak

Published Sep 21, 21
4 min read

Energie Besparen In Huis - Eco-Logisch Webshop

Published Sep 19, 21
8 min read